mommy ή μαμά
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Η επιστροφή στη δουλειά δεν προϋποθέτει τη διακοπή του αποκλειστικού θηλασμού

Η επιστροφή στη δουλειά δεν προϋποθέτει τη διακοπή του αποκλειστικού θηλασμού

Με το θηλασμό δημιουργείται ένας υπέροχος δεσμός ανάμεσα σε μια μαμά και το μωρό της. Τα οφέλη του θηλασμού, άλλωστε, για το βρέφος και τη μητέρα του είναι πολλά και σημαντικά.

Η πλειοψηφία των εργαζόμενων μαμάδων όμως, καλείται λίγους μήνες μετά τον τοκετό, να σπάσει το δεσμό της με το μωρό και να επιστρέψει στη δουλειά.


Για πολλές γυναίκες αυτός βίαιος αποχωρισμός σημαίνει και τη διακοπή του θηλασμού και τη στέρηση του μητρικού γάλακτος από το παιδί τους.

Μην κάνετε κι εσείς το ίδιο λάθος, το οποίο μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχει. O θηλασμός μετά την επιστροφή στην εργασία μπορεί να αποτελεί μια πρόκληση, αλλά είναι και ένα επίτευγμα που θα σας δώσει ικανοποίηση και χαρά.

Η λύση είναι το θήλαστρο και πρέπει να παλέψετε για αυτήν.

Αρχικά, πρέπει να συζητήσετε με τον εργοδότη σας και να ζητήσετε να σας εξασφαλίσει ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου θα πραγματοποιείται η άντληση του γάλακτος καθώς και τα διαλείμματα από το ωράριο που απαιτούνται.

Στη συνέχεια θα πρέπει να εξοικειωθείτε με την ιδέα του θήλαστρου και μετά με τη χρήση.

Το θήλαστρο μπορείτε να το αγοράσετε ή να το ενοικιάσετε. Η πρόταση μας είναι να προβείτε σε ενοικίαση και μάλιστα με συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο γα να δείτε εάν τελικά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στη συνέχεια να αποφασίσετε τί θα κάνετε. Η εταιρία klinikum προσφέρει θήλαστρα medela, τα οποία πληρούν όλες τις προδιαγραφές , για ενοικίαση σε αρκετά χαμηλό κόστος. Με την παράδοση του, γίνεται παρουσίαση της χρήσης και οι εκπρόσωποι του είναι πάντα στη διάθεσή σας για βοήθεια.

Μπορείτε να επιλέξετε χειροκίνητο ή ηλεκτρικό θήλαστρο αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως έχετε πάρει το σωστό μέγεθος χοάνης. Η σωστή εφαρμογή της χοάνης εμποδίζει την συμπίεση των γαλακτοφόρων πόρων και έτσι επιτυγχάνεται μέγιστη απόδοση ποσότητας γάλακτος.
Η πρόταση μας είναι να επιλέξετε ηλεκτρικό και εάν μπορείτε επαγγελματικό θήλαστρο γιατί, παρόλο που έχει μεγαλύτερο μέγεθος και είναι δύσκολο στη μεταφορά του, είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και γρήγορο. Επίσης, εάν εφαρμόσει σωστά, δεν πονάει καθόλου και κάνει την άντληση μια φυσιολογική και εύκολη διαδικασία.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να αντλήσετε το γάλα σας με μονό θήλαστρο για αρχή, μέχρι να συνηθίσετε τη διαδικασία, και στη συνέχεια με διπλό , εάν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος και θέλετε πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Η διαδικασία της άντλησης θα είναι κάτι ξένο στην αρχή και μπορεί να μην πετύχετε να βγάλετε γάλα κατευθείαν. Θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή, και να βοηθήσετε εαυτό σας. Προμηθευτείτε ζεστές κομπρέσες, ακόμα και στο γραφείο εάν είναι εφικτό, και γευτείτε ένα υγιεινό σνακ πριν ξεκινήσετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βολευτεί και βάλτε την κομπρέσα πάνω στο στήθος σας. Η σκέψη του μικρού σας ή η μυρωδιά ενός ρούχου του θα βοηθήσει την άντληση. Σας συμβουλεύουμε να έχετε κοντά σας νερό ή το αγαπημένο σας ρόφημα γιατί η διαδικασία θα σας κάνει να διψάσετε.

Ιδανικά, θα πρέπει να ορίσετε μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα που θα κάνετε την άντληση. Ο προγραμματισμός θα σας βοηθήσει μέρα με την μέρα, να έχετε όσο τον δυνατό καλύτερα αποτελέσματα. Καλό θα ήταν να μην βιάζεστε και να μην πιέζετε τον εαυτό σας να “τελειώνει”. Τα θήλαστρα είναι συσκευές και προφανώς δεν προκαλούν τα ίδια συναισθήματα με τον θηλασμό του μωρού και ίσως το σώμα σας να θέλει το χρόνο του.

Σας συμβουλεύουμε να προσπαθήσετε να “γνωριστείτε” με το θήλαστρο και να επιμείνετε. Όσο κι αν σας δυσκολεύει η διαδικασία, το γεγονός ότι δε θα διακόψετε τον αποκλειστικό θηλασμό και θα συνεχίσετε να ταΐζετε το μωρό με το δικό σας γάλα είναι τόσο μεγάλη επιβράβευση που θα σβήσει κάθε δυσκολία.

mommy

Share This
1 Comment
  1. […] Source: Thilasmos Link: Η επιστροφή στη δουλειά δεν προϋποθέτει τη διακοπή του… […]

Leave a Comment