mommy ή μαμά
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Έξυπνες στρατηγικές θηλασμού για την εργαζόμενη μαμά

Έξυπνες στρατηγικές θηλασμού για την εργαζόμενη μαμά

Ετοιμαστείτε για να αντλήσετε γάλα στην εργασία σας έως και έναν μήνα πριν επιστρέψετε στην εργασία – θα χαρείτε που το κάνατε.

Δεν είναι μυστικό ότι ο θηλασμός ενώ εργάζεστε προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στην πρόκληση της γαλουχίας. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε όλα τα οφέλη του θηλασμού για το μωρό σας και για εσάς, αλλά πιθανότατα έχετε ήδη ενημερωθεί γι ‘αυτά – γι’ αυτό θα μπούμε κατευθείαν στο θέμα. Οι παρακάτω συμβουλές και τα κόλπα βασίζονται σε συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν με μερικές εκπληκτικές γυναίκες σε απαιτητικές θέσεις εργασίας!

  1. Προετοιμασία, προετοιμασία, προετοιμασία.

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα πράγματα στη ζωή, όσο περισσότερο μπορείτε να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων, τόσο ευκολότερο θα είναι. Οι προετοιμασίες μπορούν να ξεκινήσουν έως και έναν μήνα πριν επιστρέψετε στην εργασία. Ακολουθεί μια βασική λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε:

1 μήνα πριν: Εφασφαλίστε τη φροντίδα του παιδιού σας ενώ εργάζεστε. Η εύρεση του σωστού φροντιστή μπορεί να πάρει λίγο χρόνο, οπότε αποφύγετε το πρόσθετο άγχος και ξεκινήστε νωρίς.
3 εβδομάδες πριν: Ξεκινήστε να χτίζετε την αποθήκη γάλακτος που θα χρειαστείτε. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να παραχθεί αυτό το επιπλέον γάλα, οπότε προγραμματίστε πρόσθετες περιόδους άντλησης από νωρίς και μην αποθαρρύνεστε εάν οι πρώτες φορές είναι αποτυχημένες. Το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να εισέλθει στη ροή 🙂
2 εβδομάδες πριν: Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας είναι άνετο να πίνει από μπιμπερό. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να σάς ανησυχεί όταν εργάζεστε είναι ότι το μωρό σας δεν τρώει.
1 εβδομάδα πριν: Δοκιμάστε το. Προγραμματίστε μια δοκιμαστική ημέρα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια καλή ρουτίνα για να φτάσετε στην εργασία εγκαίρως και ότι το μωρό σας είναι άνετο με τις νέες ρυθμίσεις για τη φροντίδα του.

  1. Συζητήστε με τον εργοδότη σας.

Είναι χρήσιμο να ενημερώσετε τον προϊστάμενό σας για τα σχέδιά σας για άντληση γάλακτος στην εργασία. Ας ελπίσουμε ότι η επιχείρησή σας είναι ήδη καλά προετοιμασμένη για τις μαμάδες που θηλάζουν, αλλά αν δεν είναι, το να το γνωρίζει η επιχείρηση εκ των προτέρων είναι σημαντικό για να μπουν τα πράγματα σε τάξη. Επίσης, βοηθά τους προϊσταμένους να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσάς και την υγεία του μωρού σας. Αυτό δεν είναι και δεν θα πρέπει να θεωρείται ως “προνόμιο” της εργασίας, αλλά μάλλον ως μια απαίτηση από εσάς. Το ξεκαθάρισμα της στάσης σας από νωρίς μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή προβλημάτων στο μέλλον.

  1. Οργανώστε τις συνεδρίες θηλασμού.

Θηλάστε όσο το δυνατόν περισσότερο το μωρό σας. Δυστυχώς, καμία αντλία δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο το μωρό σας, και η μακροχρόνια άντληση μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην παροχή γάλακτος. Προσπαθήστε να θηλάσετε πριν φύγετε για τη μέρα και αμέσως μόλις φτάσετε στο σπίτι για να διατηρήσετε υψηλά επίπεδα γάλακτος. Η δυνατότητα για τηλεργασία ή για επιτόπου φροντίδα είναι επίσης καλές επιλογές.

  1. Προγραμματίστε το χρόνο άντλησης στην εργασία σας.

Συνιστάται να αντλείτε κάθε τρεις ώρες για να διατηρήσετε την παροχή γάλακτος. Σημειώστε το ημερολόγιό σας για χρόνους άντλησης και προσπαθήστε να το τηρήσετε. Υπάρχουν ορισμένες εργασίες που μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα με την άντληση, όπως η απάντηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Διεκπαιρεώστε αυτά τα καθήκοντα την ώρα της άντλησης για να είστε πιο παραγωγικές.

  1. Αποκτήστε τον σωστό εξοπλισμό.

Όλοι θέλουμε να ξοδέψουμε το λιγότερο χρόνο στο δωμάτιο γαλουχίας, οπότε κάντε το όσο το δυνατόν πιο εύκολα με τη χρήση του σωστού εξοπλισμού. Αυτό μπορεί επίσης να κάνει μεγάλη διαφορά στη διατήρηση του κινήτρου σας. Μια καλή, ισχυρή αντλία είναι απαραίτητη. Αντλίες αγκίστρωσης με επιθέματα είναι επίσης χρήσιμες για να έχετε τα χέρια σας ελεύθερα και να μην λερώνεστε. Και τέλος, βεβαιωθείτε ότι φοράτε ρούχα φιλικά για την άντληση.

  1. Φροντίστε τον εαυτό σας.

Η προσθήκη της άντλησης στην εργασία σας, εκτός από το άγχος της μητρότητας, μπορεί να είναι συντριπτική. Ξαφνικά υπάρχει πολύ λιγότερος χρόνος για εργασία. Αλλά αντισταθείτε στο ένστικτο να εξαντλήσετε τον εαυτό σας. Πρέπει να πίνετε πολύ νερό και να τρώτε ένα καλό μεσημεριανό γεύμα. Και μην ξεχάσετε κάποια σνακ, γιατί αυτή η όρεξη που ανοίγει με τον θηλασμό είναι ισχυρή για κάποιο λόγο. Στην τελική, ο χρόνος που θα αντλείτε στην εργασία σας είναι πολύ μικρός. Αν σημαίνει ότι πρέπει να το πάρετε λίγο πιο χαλαρά από το συνηθισμένο και να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας, τότε να είστε.

  1. Ξεχάστε αυτές τις ενοχές!

Ενοχές ότι είμαστε στο σπίτι, ενοχές ότι είμαστε στη δουλειά, όλες το έχουμε νιώσει. Αλλά πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να ξέρουμε ότι κάνουμε ό, τι μπορούμε. Καμία λύση δεν είναι τέλεια. Εσείς, αξιολογήσατε τα οφέλη και τα μειονεκτήματα του κάθε σεναρίου και κάνατε την απόφαση που ήταν καλύτερη για εσάς και την οικογένειά σας. Έτσι αγκαλιάστε αυτή την επιλογή και αξιοποιήστε στο έπακρο το χρόνο σας στο σπίτι και το χρόνο σας στην εργασία.

Share This

Leave a Comment