mommy ή μαμά
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Πώς να αντιμετωπίσετε τον πόνο στον θηλασμό

Πώς να αντιμετωπίσετε τον πόνο στον θηλασμό

Ανάγνωση σε 2′

Ο θηλασμός δεν πρέπει να είναι οδυνηρός. Διαβάστε παρακάτω σχετικά με τον επώδυνο θηλασμό, τι σημαίνει και πώς να τον αντιμετωπίσετε.

“Είχα προβλήματα λίγο πολύ αμέσως μετά τη γέννηση της κόρης μου”, λέει η Rhondda Smiley, “δε κατάφερα να πιάσει το στήθος καλά και είχα επώδυνες θηλές ήδη από την τρίτη μέρα. Όταν έφτασε τη μία εβδομάδα, ο θηλασμός ήταν ήδη μια δοκιμασία. Φοβόμουν κάθε τάισμα. “

Ο πόνος συνεχίστηκε. Οι θηλές της Smiley σύντομα ράγισαν και ‘έσκασαν’, και η μαία της ανακάλυψε ότι είχε επίσης μύκητες. Και η αύξηση βάρους της κόρης της ήταν βραδύτερη από την αναμενόμενη. Μόνο μετά από αρκετούς κύκλους αντιμυκητιασικών φαρμάκων και τη συμβουλή εμπειρογνωμόνων για να μάθει πώς να τοποθετεί το μωρό στο στήθος, η Smiley ένιωσε κάποια ανακούφιση. Τα συμπληρώματα Acidophilus έληξαν τελικά το πρόβλημα της μυκητίασης, και επέλεξε να αντλήσει το γάλα της και να ταΐσει για ένα χρονικό διάστημα με το μπιμπερό μέχρι να θεραπευθούν οι θηλές της. Αισίως, η κόρη της επέστρεψε με χαρά στο στήθος.

Τι πήγε στραβά εδώ; “Εκ των υστέρων, βλέπω ότι τα περισσότερα από τα προβλήματα οφείλονταν σε μια κακή αρχή“, λέει η Smiley.

Ο πόνος του θηλασμού είναι φυσιολογικός;

Η σύμβουλος γαλακτοπαραγωγής Sandra Yates από το Βανκούβερ του Καναδά λέει ότι, στην πραγματικότητα, τα προβλήματα της τοποθέτησης του μωρού για να πιάσει σωστά το στήθος είναι η πιο κοινή αιτία του πόνου στον θηλασμό. «Ο θηλασμός δεν πρέπει να πονάει», διαβεβαιώνει τις μητέρες. “Όταν συμβαίνει, είναι συνήθως ένα μήνυμα ότι κάτι γίνεται λάθος και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να το διορθώσουμε”.

Οι νέες μητέρες μερικές φορές ακούν ότι είναι φυσιολογικό να βιώνουν πόνο στις πρώτες μέρες ή ότι τα πράγματα είναι καλά αν το πρώτο λεπτό περίπου της σίτισης είναι οδυνηρό. Δεν είναι έτσι, λέει η Yates. Ναι, ο θηλασμός μπορεί να βελτιωθεί καθώς το μωρό μεγαλώνει και εξοικειώνεται με τον θηλασμό, αλλά ακόμη και μία μικρή περίοδος πόνου στην αρχή μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη θηλή και να μειώσει την παραγωγή γάλακτος.

Προβλήματα με το πιάσιμο της θηλής

Τα συμπτώματα: Οι θηλές πληγώνονται. Ο θηλασμός είναι άβολος, ακόμη και οδυνηρός. Οι θηλές μπορεί να φαίνονται τσαλακωμένες ή σμιλεμένες όταν βγαίνουν από το στόμα του μωρού. Το δέρμα των θηλών μπορεί να έχει ρωγμές ή να ξεφλουδίζει. Το μωρό μπορεί να είναι ανυπόμονο και να μην κερδίζει βάρος όπως θα έπρεπε. Το μωρό μερικές φορές δαγκώνει ή τραβάει προς τα κάτω τη θηλή.

Οι αιτίες: Όταν το μωρό είναι τοποθετημένο καλά, η θηλή πηγαίνει βαθιά στο στόμα του μωρού, αρκετά πίσω. Η γλώσσα του μωρού κάνει το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας για να αντλήσει το γάλα. Αν η θηλή δεν είναι αρκετά πίσω, η γλώσσα θα τρίψει ή θα πιέσει τη θηλή και θα προκαλέσει πόνο. Η πίεση που ασκεί μπορεί να κάνει δύσκολη την σωστή επαφή με τη θηλή. Ένα μωρό που έχει πάρει μπιμπερό μπορεί να χρησιμοποιεί τεχνικές πιπιλίσματος για μπιμπερό στο μαστό, οδηγώντας σε ένα φτωχό και ρηχό πιπίλισμα.

Η λύση: Βελτιώστε τον τρόπο πιπιλίσματος του μωρού. Μερικές φορές μια μικρή διαφορά στην τοποθέτηση του μωρού μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά στην άνεση.

Διαβάστε επίσης: Πώς να βοηθήσουμε το μωρό μας να θηλάζει σωστά

Share This

Leave a Comment