mommy ή μαμά
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Πώς μπορούν οι εργοδότες να υποστηρίξουν τις θηλάζουσες μητέρες στην εργασία τους

Πώς μπορούν οι εργοδότες να υποστηρίξουν τις θηλάζουσες μητέρες στην εργασία τους

Ενώ ο θηλασμός είναι φυσικός, έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε πριν γίνει ένας πολιτιστικά και κοινωνικά αποδεκτός κανόνας. Φαίνεται ότι δεν μπορούμε να περάσουμε ούτε μία εβδομάδα χωρίς να ακούσουμε για μια μαμά που ντρέπεται να θηλάσει σε κάποιο δημόσιο χώρο απλά θέλοντας να προσφέρει στο μωρό της τη βέλτιστη διατροφή. Για τις μητέρες που επιλέγουν να θηλάσουν τα μωρά τους, το μονοπάτι που πρέπει να διαβούν δεν είναι εύκολο. Το πρόγραμμα διατροφής των βρεφών είναι απαιτητικό και οι μητέρες κάνουν ό, τι μπορούν για να χορτάσουν τα μωρά τους με μητρικό γάλα ακόμα και όταν δεν μπορούν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Οι εργαζόμενες μητέρες, ειδικότερα, αντιμετωπίζουν σχεδόν ανυπέρβλητα εμπόδια όταν πρόκειται για τη διατροφή των μωρών τους με μητρικό γάλα. Έτσι, η μεγάλη πλειοψηφία των μητέρων που θηλάζουν αρχικά τα μωρά τους κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας, σταματούν να το κάνουν όταν επιστρέψουν στην εργασία τους. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νόσων (CDC), μόνο μία στις πέντε μητέρες καταφέρνει να θηλάσει αποκλειστικά κατά τους πρώτους έξι μήνες.

Τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) όσο και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) συνιστούν τα μωρά να καταναλώνουν γάλα αποκλειστικά για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους. Τα μωρά που έχουν θηλάει όχι μόνο λαμβάνουν την “ιδανική τροφή της φύσης”, αλλά επωφελούνται από τα ανοσοενισχυτικά αντισώματα που αποτρέπουν μια σειρά μολυσματικών ασθενειών. Το μητρικό γάλα, συχνά αναφέρεται ως “υγρός χρυσός”, και είναι σχεδόν ανεκτίμητο ανά γραμμάριο. Και για τις εργαζόμενες μητέρες που επιλέγουν να παρέχουν στα μωρά τους μητρικό γάλα στην απουσία τους, οι εταιρείες και οι προϊστάμενοι πρέπει να τις υποστηρίξουν δημιουργώντας κατάλληλες προδιαγραφές για άντληση γάλακτος με επιτυχία στην εργασία.

Ρωτήστε οποιαδήποτε εργαζόμενη μητέρα και πιθανότατα θα σας πει ότι ο θηλασμός και η άντληση είναι σαν να έχει άλλη μία δουλειά. Και αυτό ισχύει. Με συντηρητικές εκτιμήσεις ο θηλασμός ισοδυναμεί με 1.800 ώρες στο πρώτο έτος του μωρού (το οποίο είναι κοντά στις 40 ώρες την εβδομάδα, εάν συνυπολογίσουμε μερικές εβδομάδες για διακοπές). Είναι ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να προετοιμάσει και να διαχειριστεί καθ ‘όλη την εργάσιμη ημέρα και την εβδομάδα. Και δεδομένου ότι οι εργαζόμενες μητέρες είναι πάντοτε αντιμέτωπες με το ρολόι, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται, είναι να ανησυχούν για τα λεπτά που περνούν και για το ότι θα πρέπει να τα αναπληρώσουν.

Ναι, η άντληση απαιτεί χρόνο, αλλά στο μεγάλο διάστημα της θητείας τους, τί είναι μερικοί επιπλέον μήνες διακοπών; Παρόλο που σύμφωνα με ορισμένους κρατικούς νόμους, οι εργοδότες μπορούν να μεταχειριστούν τα διαλείμματα που επιτρέπονται στην εργασία ως διαλείμματα για θηλασμό, σε καμία περίπτωση οι εργαζόμενες μητέρες δεν θα πρέπει να αναγκαστούν να αντισταθμίσουν τον χαμένο χρόνο (για παράδειγμα, να μένουν στη δουλειά τους μέχρι τις 5:40 αντί για τις 5:00 για να αναπληρώσουν δύο διαλείμματα των 20 λεπτών). Δεν είναι μόνο περιττό, αλλά κρατάει τις μητέρες μακριά από τα μωρά τους. Αυτή η περίοδος στη σταδιοδρομία μιας μητέρας που εργάζεται είναι προσωρινή και μπορεί να γίνει λιγότερο αγχωτική με τη βοήθεια εκείνων των ανθρώπων που την υποστηρίζουν στο σπίτι και στο γραφείο.

Οι διευθυντές και οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να υποστηρίξουν καλύτερα τις εργαζόμενες μητέρες παρέχοντας υπηρεσίες όπως η εξασφάλιση νέων και καλύτερων αντλιών και παρέχοντας ειδικούς χώρους για άντληση. Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Ακολουθεί μια λίστα με τις πιο συνηθισμένες παροχές που περιλαμβάνονται στα δωμάτια για μητέρες:

Στο ελάχιστο:

 • Ιδιωτικό, καθαρό δωμάτιο με κλειδαριά που δεν είναι μπάνιο
 • Ψυγείο στο δωμάτιο για την αποθήκευση φρέσκου γάλακτος.
 • Ένα τραπέζι και καρέκλες κοντά σε πρίζες.

Ακόμα καλύτερα:

 • Φούρνο μικροκυμάτων και νιπτήρα στο δωμάτιο για καθαρισμό, αποστείρωση
 • Πίνακας με φωτογραφίες μωρών (ενθαρρύνει την παραγωγή γάλακτος)
 • Ντουλάπια για τις μητέρες για να φυλάξουν επιπλέον εξαρτήματα / προσωπικά αντικείμενα

Το καλύτερο από τα καλύτερα:

 • Νοσοκομειακού επιπέδου αντλίες στο δωμάτιο
 • Χαλαρωτικό ντεκόρ και περιβάλλον
 • Σνακς και νερό
 • Έναν ολόσωμο καθρέφτη, ώστε να μπορεί η μητέρα να ελέγξει τον εαυτό της στην έξοδο από το δωμάτιο
 • Έξτρα Μπόνους για την παροχή ημερολογίου για να μπορεί μία μητέρα να ‘κλείνει’ το δωμάτιο, και την πρόσβαση σε αυτό με κάρτα-κλειδί.

Σκεφτείτε το ως μια επένδυση. Υποστηρίζοντας τις μητέρες που θηλάζουν, οι επιχειρήσεις δίνουν προτεραιότητα στην ευημερία, την ψυχική και σωματική υγεία των εργαζομένων τους. Ο θηλασμός επηρεάζει επίσης και την ίδια την εταιρία. Οι οξείες ασθένειες των μωρών που διαφορετικά θα μπορούσαν να αποφευχθούν με το μητρικό γάλα, δεν αποτρέπονται με το τεχνητό γάλα και θα απαιτούν από τους γονείς να λαμβάνουν ημέρες άδειας για τη φροντίδα ενός άρρωστου παιδιού. Μία (αναπόφευκτη) αναπνευστική ασθένεια/ίωση μπορεί να σημαίνει ότι ο γονέας θα παραμείνει στο σπίτι για κατά μέσο όρο 3-5 ημέρες.

Παραπομπές

Ferrante, Mary-Beth. Forbes.com – ‘How To Support Breastfeeding Moms At Work’ Web.

Share This

Leave a Comment